Werken is een kunst

Vandaag op de dag van de arbeid, geen doorwrochte analyses over lege managementtaal of psychologische mechanismen die ons op de werkvloer parten spelen. Vandaag verassen we je met beelden in plaats van woorden.

Hoewel de termen macht en burn-out hoog op onze blogagenda staan, gebruiken we deze editie om een nieuwe mijlpaal in de Fitch geschiedenis aan te kondingen. Zes maanden zijn we er volop mee bezig geweest, en eindelijk, het is af!

Vandaag lanceren wij officieel:

‘Fitch, the Movie'

Zeggen beelden meer dan woorden?

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, luidt het gezegde. En dat kwam mooi uit, dacht ik, op het moment dat wij besloten een animatiefilm van ons verhaal te maken. Want zo konden we de tienduizend woorden die ik nodig heb om Fitch uit te leggen, toch mooi in anderhalve minuut beelden proppen. Niets was minder waar.

Nadat ik tien A4’tjes had volgekalkt en tevreden mijn verhaal bij onze animator inleverde, kwam ze al snel met de ironische reactie. ‘Dank voor je input, maar ga je darlings maar killen, aan een half A4’tje heb ik meer dan genoeg’.

Ik moest denken aan een beroemde uitspraak van een filosoof, en vreesde voor het werk dat me te wachten stond:

“Ik heb je een lange brief geschreven, want ik vond niet de tijd voor een korte.”

Blaise Pascal (1623-1662)

Wrijving doet verbeelden

En zo werd de marketingopdracht de centrale missie én hoofdpijn van de organisatie in de afgelopen maanden. Zeven jaar heb ik zweet en tranen gestopt in Fitch, en toch vond ik het ongelooflijk ingewikkeld om in een paar woorden de essentie te kenmerken. Weken heb ik geploeterd met alle kaasschaven die ik kon vinden, tot het half a4'tje tevoorschijn kwam.

In samenwerking met de authentieke animator Sophia Twigt, die met haar sterke eigen stijl perfect bij Fitch aansloot, is het filmpje tot stand gekomen. We willen haar danken voor haar creativiteit, samenwerking, en vooral engelengeduld!

Nu, niet langer uitgeweid, het is de hoogste tijd om de beelden voor zich te laten spreken..

Het museum van de werkende mens - FITCH

Stuur deze wijsheid naar een vriend!


https://www.nicolaspop.nl/spiegel/je-werkplek-moet-energie-genereren/

Begin vandaag: schrijf je in voor onze blog!

De officiele Fitch blogs laten je de wereld zien door een Fitch-bril. Nicolas neemt je maandelijks mee op psychologische ontdekkingsreis! Schrijf je in voor onze blog!

Gerelateerde inspiratie

#blogging

Laten we kennis maken!

Mooi, je wilt aan de slag. Daarmee zet je een belangrijke eerste stap! Kom in contact met Femmie! Ze bezit heel veel antwoorden en kan je veel vertellen over wat we voor je kunnen betekenen.

Femmie Jansen

Fitch Psycholoog