De Fitch Krant: waarom ben je vandaag naar je werk gekomen?

9.569 geïnspireerde lezers

Om geld te verdienen
Zodat je kunt eten, wonen, leuke dingen kunt doen in je weekend, of je gezin onderhouden. Misschien ook om voldoening te krijgen in je leven. Je nuttig te voelen, je gewaardeerd te voelen. Om je verder te ontwikkelen. Bevlogen mensen zijn gelukkiger en effectiever dan hun minder geïnspireerde collega’s.

Maar je, bevlogenheid is niet iets wat je overkomt: je moet weten waar je goed in bent, wat je drijft, én waar behoefte naar is. En die zoektocht naar dat snijvlak is geen simpele: slechts 20 % van de mensen zegt bevlogen te zijn in haar of zijn werk. En precies daarom is Fitch in het leven geroepen: leer je talenten verzilveren.

We nemen je mee langs de belangrijkste ontwikkelingen binnen Fitch in 2018, en blikken we vooruit naar de geïnspireerde ambities voor 2019. Ben je er klaar voor?

Het einde van het begin of het begin van het einde?

2018, het jaar van organisatie en structuur bij Fitch
De eerste wekelijkse vergadering is in het leven geroepen, taken worden verdeeld en er ontstaan werkgebieden met een eigen karakter. Van functies durven we nog niet te spreken bij Fitch, maar eenieder begint zijn of haar gebied wel te verdedigen. Fitch trainingen worden eindelijk eens niet steeds door dezelfde krullenbol gegeven. Nieuw talent ontplooit zich niet alleen, maar begint zich ook sterk te bemoeien met de uitvoer.
‘Voorheen kwam ik na het weekend naar het werk en was ik benieuwd wat Nicolas nu weer had verzonnen als weekbezigheid. Nu is er zowaar een maandplanning, waar we ons zelfs ook nog eens voor de helft aan houden!’ – Mana Bangma
Kunnen we spreken van een einde van het begin? Of van het begin van het einde!

Belangrijkste ontwikkelingen 2018

Natuurlijk is de creatie nooit ver weg, en blijft het de kern van ons bestaan. Belangrijkste doorbraken in 2018 zijn:

Ook krijgt het portfolio van Fitch een steeds concreter gezicht. De Fitch Testenleggen de basis voor selectie, loopbaan- en teamontwikkeling, met de Fitch Trainingen geven we het instrument een beklijvend effect in de organisaties waar we voor werken.

De Fitch
Het belangrijkste ingrediënt uit onze keuken! Ook de Fitch Analyse heeft twee ontwikkelingen doorlopen in 2018. De Fitch Kleuren – je zag ze hier in de kopjes al voorbij komen – zijn opgepimpt, waarmee de Fitch een steeds duidelijker gezicht krijgt. Een blos op de wangen!

Ook gaat in de loop van 2019 een nieuwe versie van de Fitch de deur uit. Op basis van statistische analyses over de data van de afgelopen drie jaar zijn de stellingen aangescherpt.

2019. Fitch betrekt tweede ruimte.

2019 staat in het teken van realisatie en uitbreiding
De inspirator en ondernemer Walt Disney sprak ooit over drie fases waardoor een idee moest gaan voordat het uitgevoerd kon worden: in de droomfase worden ideeën verzonnen, waarna ze in de realisatiefase worden geconcretiseerd: wat komt er allemaal bij kijken om het idee te verwezenlijken? Tot slot worden in de kritiekfase alle ‘mitsen’ en ‘maren’ benoemd. Waarom zou het idee vooral geen succes worden? Wanneer het idee de drie fase succesvol doorliep werd het in praktijk gebracht.

Op het Fitch Headquarter hebben we de afgelopen jaren de droomkamer ingericht en tot in de puntjes uitgewerkt. In 2019 gaan we een tweede ruimte betrekken: dit wordt de realisatiekamer. Deze krijgt een eigen karakter: hier wordt namelijk een hele andere werkwijze verwacht.

‘Wordt er in deze ruimte ook gewoon gewerkt?’ Met verbazing kijken de cursisten van de Fitch Certificering nog eens om zich heen in het Fitch Atelier. De schommel, de piano, de bar, zelfs in trainingsruimtes kom je ze niet vaak tegen.
We lichten je een klein tipje van de sluier: wat zou dit kunnen zijn?

fitch ruimte twee

2019. Fitch neemt nieuwe IT’ers in dienst.

In deze ruimte nemen twee nieuwe IT’ers hun intrek. Zij gaan onze code verder verbreden en verdiepen zodat het Fitch Platform nog gebruiksvriendelijker wordt. Ook gaan ze nieuwe functionaliteiten bouwen waarmee de talenten van mensen nog beter in beeld kunnen worden gebracht. We hopen ook nóg snellerbugs op te lossen.

We hebben ze niet alleen op technische vaardigheden geselecteerd, maar ook op hun communicatietalent. We weten dat we op dat gebied bij Fitch nog wel kunnen groeien…

Zo’n FITCHBOX bijvoorbeeld, leuk hoor, maar wat moet ik er mee? Hierbij het veel-te-late introductiefilmpje:

FILMPJE

Wie gaan we in 2019 trainen?

Naast Fitch intervisie zullen we ook Fitch Verdiepingsdagen aanbieden.

Hoeveel ga jij fitchen dit jaar?

Last but not least: Fitch bestaat natuurlijk niet zonder jou! Om je volgend jaar zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is het belangrijk om de balans op te maken en nieuwe afspraken te maken.

In januari nemen we contact met je op om het abonnement te bepalen van 2019.

Is jouw goede voornemen om jouw as 5 meer tot uiting te laten komen dit jaar? Neem het heft zelf in handen en mail alvast naar femmie@fitch.nl


 

Stuur deze wijsheid naar een vriend!Transformationeel leiderschap, eenhoorns, en andere mythes

9.569 geïnspireerde lezers