De Fitch Krant | Jaaroverzicht 2018

Waarom ben je vandaag naar je werk gekomen?

Om geld te verdienen. Zodat je kunt eten, wonen, leuke dingen kunt doen in je weekend, of je gezin onderhouden. Misschien ook om voldoening te krijgen in je leven. Je nuttig te voelen, je gewaardeerd te voelen. Om je verder te ontwikkelen. Bevlogen mensen zijn gelukkiger en effectiever dan hun minder geïnspireerde collega's.

Maar je, bevlogenheid is niet iets wat je overkomt: je moet weten waar je goed in bent, wat je drijft, én waar behoefte naar is. En die zoektocht naar dat snijvlak is geen simpele: slechts 20 % van de mensen zegt bevlogen te zijn in haar of zijn werk. En precies daarom is Fitch in het leven geroepen: we helpen je je talenten te verzilveren.

In dit jaaroverzicht 2018 nemen je mee langs de belangrijkste ontwikkelingen binnen Fitch van afgelopen jaar, en blikken we vooruit naar de geïnspireerde ambities voor 2019. Ben je er klaar voor?

‘Staan we aan het einde van het begin of het begin van het einde?'

Jaaroverzicht 2018 | organisatie en structuur bij Fitch

De eerste wekelijkse vergadering is in het leven geroepen, taken worden verdeeld en er ontstaan werkgebieden met een eigen karakter. Van functies durven we nog niet te spreken bij Fitch, maar eenieder begint zijn of haar gebied wel te verdedigen. Fitch trainingen worden eindelijk eens niet steeds door dezelfde krullenbol gegeven. Nieuw talent ontplooit zich niet alleen, maar begint zich ook sterk te bemoeien met de uitvoer.

‘Voorheen kwam ik na het weekend naar het werk en was ik benieuwd wat Nicolas nu weer had verzonnen als weekbezigheid. Nu is er zowaar een maandplanning, waar we ons zelfs ook nog eens voor de helft aan houden!’

Mana Bangma

Kunnen we spreken van een einde van het begin? Of van het begin van het einde!

Jaaroverzicht 2018 | belangrijkste ontwikkelingen op een rij

Natuurlijk is de creatie nooit ver weg, en blijft dat de kern van ons bestaan. Belangrijkste doorbraken in 2018 zijn:

Ook krijgt het portfolio van Fitch een steeds concreter gezicht. De Fitch Testen leggen de basis voor selectie, loopbaan- en teamontwikkeling, met de Fitch Trainingen geven we het instrument een duurzaam effect in de organisaties waar we voor werken.

‘Het portfolio van Fitch krijgt een steeds concreter gezicht.'

De Fitch

De Fitch blijft uiteraard het belangrijkste ingrediënt uit onze keuken! Ook de Fitch Analyse heeft twee ontwikkelingen doorlopen in 2018. De Fitch Kleuren - je zag ze hier in de kopjes al voorbij komen - zijn opgepimpt, waarmee de Fitch een steeds fraaier gezicht krijgt. Een blos op de wangen!

Ook gaat in de loop van 2019 een nieuwe versie van de Fitch de deur uit. Op basis van statistische analyses over de data van de afgelopen drie jaar zijn de stellingen aangescherpt.

2019 staat in het teken van realisatie en uitbreiding

De inspirator en ondernemer Walt Disney sprak ooit over drie fases waardoor een idee moest gaan voordat het uitgevoerd kon worden: in de droomfase worden ideeën verzonnen, waarna ze in de realisatiefase worden geconcretiseerd: wat komt er allemaal bij kijken om het idee te verwezenlijken? Tot slot worden in de kritiekfase alle ‘mitsen' en ‘maren' benoemd. Waarom zou het idee vooral geen succes worden? Wanneer het idee de drie fase succesvol doorliep werd het in praktijk gebracht.

Op het Fitch Headquarter hebben we de afgelopen jaren de droomkamer ingericht en deze tot in de puntjes uitgewerkt. In 2019 gaan we een tweede ruimte betrekken: dit wordt de realisatiekamer. Deze krijgt een eigen karakter: hier wordt namelijk een hele andere werkwijze verwacht.

‘Wordt er in deze ruimte ook gewoon gewerkt?’ Met verbazing kijken de cursisten van de Fitch Certificering nog eens om zich heen in het Fitch Atelier. De schommel, de piano, de bar, zelfs in trainingsruimtes kom je ze niet vaak tegen.

We lichten je een klein tipje van de sluier: wat zou dit kunnen zijn?

2019 wordt het jaar van de Fitch IT-ers

In deze ruimte nemen twee nieuwe IT'ers hun intrek. Zij gaan onze code verder verbreden en verdiepen zodat het Fitch Platform nog gebruiksvriendelijker wordt. Ook gaan ze nieuwe functionaliteiten bouwen waarmee de talenten van mensen nog beter in beeld kunnen worden gebracht. We hopen ook nóg sneller bugs op te lossen.

Ze zijn niet alleen op hun technische vaardigheden geselecteerd, maar ook op hun communicatietalent. We weten dat we op dat gebied bij Fitch nog wel wat kunnen leren …

‘IT-ers met communicatievaardigheden komen Fitch versterken.'

Zo’n ‘Fitchbox' bijvoorbeeld, leuk hoor, maar wat moet ik er mee? Hierbij het veel-te-late introductiefilmpje:

2019 wordt het jaar van het trainen

Trainen, trainen en nog eens trainen. Leuk zo’n test, maar het belangrijkste is toch echt het gesprek en de overdracht. En daarbij is de Fitch Certified Consultant zeer bepalend. In 2019 gaan we met alle Fitch Consultants de verdieping in. We gaan masterclasses organiseren. En herschrijven intervisies naar hoe het ooit bedoeld is.

De laatste intervisie is daarvan een mooi voorproefje geweest:

Er daarmee zijn nog lang niet alle ambities uit de doeken gedaan voor 2019. Maar met teveel opscheppen, wordt die riek alleen maar zwaarder. We moeten weer snel terug aan het werk. Veel inspiratie gewenst in 2019!


Stuur deze wijsheid naar een vriend!


https://www.nicolaspop.nl/woordenboek/wat-is-transformationeel-leiderschap/

Begin vandaag: schrijf je in voor onze blog!

De officiele Fitch blogs laten je de wereld zien door een Fitch-bril. Nicolas neemt je maandelijks mee op psychologische ontdekkingsreis! Schrijf je in voor onze blog!

Gerelateerde inspiratie

#blogging

Laten we kennis maken!

Mooi, je wilt aan de slag. Daarmee zet je een belangrijke eerste stap! Kom in contact met Femmie! Ze bezit heel veel antwoorden en kan je veel vertellen over wat we voor je kunnen betekenen.

Femmie Jansen

Fitch Psycholoog