De wereld door de bril van een Fitch Psycholoog

Door onze bril als Fitch psycholoog verwonderen we ons dat mensen zich meer dan ooit door alle media laten beïnvloeden wat ze moeten doen, eten en lezen om gelukkig te worden. Terwijl precies daar de paradox in schuilt: waar jij gelukkig van kan wordt, kan een ander niet voor je bepalen.

Nicolas en Femmie zitten aan de tafel in het fitch atelier en zijn een fitch aan het bespreken.

Het bevreemdt ons als Fitch psycholoog dat in onze opvoeding en schooltijd we niet leren nadenken over wie we zijn of wat ons drijft. Terwijl zich juist daar het kompas bevindt, waarmee jij je koers kunt uitzetten.
 
Als iets ons leert van de huidige tijd is het dat we minder zekerheden kunnen ontlenen aan de buitenwereld: we worden teruggeworpen op onszelf. Je wordt geconfronteerd met je zélf. En het gedrag dat we dan laten zien fascineert me weer.
 
Massaal rennen de mensen naar de psycholoog of coach om met zichzelf aan de slag te gaan. Omdat ze niet gelukkig zijn met de baan of relatie waar ze in zitten, met hoe het leven ze ‘over-komt'.

Onze overtuigingen als Fitch psycholoog

Wij geloven niet in een algemene handleiding voor geluk voor iedereen. Tegelijkertijd geloven we niet dat een ‘stoornis’ een individuele aangelegenheid is, maar eerder een ‘verstoring’ van de harmonie van de behoeften van het individu en zijn of haar omgeving. Nota bene: niet in je normaliteit, maar in je abnormaliteit zit jouw unieke waarden.

Sterker, stel je voor dat ieder mens leeft overeenkomstig zijn persoonlijke waarden en drijfveren, hoeveel rijker zou de wereld dan zijn? Hoeveel leegte en saaie ‘zo-hebben-we-dat-altijd-gedaan’ kunnen we dan achter ons laten als mensen doen waar ze goed in zijn, waar ze gelukkig van worden?

Dat is waar Fitch over gaat. Fitch gaat over het opdoen van zelfkennis in het proces van ‘worden wie je bent’. Elke persoonlijkheid is goed: dat is ons uitgangspunt. We combineren psychologie met coaching. We staan stil bij jouw onderliggende mechanismes, maar zetten je ook direct aan het werk.

Begin vandaag: schrijf je in voor onze blog!

De officiele Fitch blogs laten je de wereld zien door een Fitch-bril. Nicolas neemt je maandelijks mee op psychologische ontdekkingsreis! Schrijf je in voor onze blog!

Gerelateerde inspiratie

#blogging

Laten we kennis maken!

Mooi, je wilt aan de slag. Daarmee zet je een belangrijke eerste stap! Kom in contact met Femmie! Ze bezit heel veel antwoorden en kan je veel vertellen over wat we voor je kunnen betekenen.

Femmie Jansen

Fitch Psycholoog