fbpx

Haal de Fitch Filosofie in huis!

Tijdens de vierdaagse Fitch Certificering word je opgeleid tot zelfstandig Fitch Master om de selectie en/of persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers te professionaliseren.

Opleiding tot Fitch Master

 • drie klassikale dagen, 1 terugkomdag
 • onder begeleiding van een Fitch psycholoog
 • € 3.200 per kandidaat
 • Locatie: Utrecht
 • Eerstvolgende certificering: 15, 29 januari, 12 februari en 13 mei (terugkomdag).

Leg het fundament voor je HR-competenties

De sollicitatieprocedure professionaliseren? De ontwikkeling van je medewerkers professionaliseren? Je HR-vaardigheden uitbreiden met professioneel vakmangereedschap? Meld je direct aan voor de Fitch Certificering!

De opleiding tot Fitch Master bied je een diepgravende visie op menselijk gedrag. Waarom gedragen mensen zich zoals ze zich gedragen? Hoe kunnen we gedrag voorspellen? Hoe kun je analyseren waar iemand kan groeien? De In Fitch Certificering komen deze vragen uitgebreid op de snijtafel te liggen.

Onder begeleiding van een organisatiepsycholoog leer je gedrag doorgronden en begrijpen. Je wordt opgeleid in alle lagen van de Fitch Methode, zodat je krachten en kwetsbaarheden kunt onderscheiden en de resultaten van de Fitch Analyse kunt interpreteren. Werken met de Fitch Methode betekent grondig te werk gaan, op een eenvoudige manier.

#fitchcertified

Leer het menselijk gedrag in drie dagen doorgronden

Dag 1

Hoe kun je het gedrag van mensen ordenen? Waarom gedragen we ons zoals we ons gedragen? Wat is de kracht en kwetsbaarheid van gedrag? Je wordt op de eerste dag ondergedompeld in de achtergrond en uitgangspunten van de Fitch Methode, waarmee je gedrag leert doorgronden en begrijpen.

Dag 2

Wanneer is gedrag effectief of ineffectief? Wat kunnen we leren van de invloed van onze omgeving op gedrag? Op de tweede dag wordt de brug geslagen naar de invloed van de omgeving. Hoe kunnen we de kracht van de omgeving in kaart brengen? De basis wordt gelegd voor het Fitch analysegesprek en we besteden aandacht aan het matchen van mensen en functies.

Dag 3

Praktijkdag waarbij de kennis en vaardigheden getoetst worden: je analyseert de andere deelnemers en gaat met ze in gesprek over hun krachten en kwetsbaarheden. Ook lichten we toe hoe je Fitch kunt gebruiken als teamcoachingstool.

Terugkomdag

Hoe gaat het jou als Fitch Master af? We verdiepen je kennis met nog wat extra theorie, maar vooral het delen van ervaringen staat centraal. We gaan aan de slag met casussen uit het werkveld.

#fitchyourpeople

Certificeer je in de Fitch Methode

De Fitch Methode wordt in het bedrijfsleven veelvuldig toegepast voor analyses van mens, functie en organisatie. Door deel te nemen aan de Fitch Certificering, kun je de Fitch Methode voor jouw organisatie inzetten.

De Fitch Certificering biedt:

 • een holistische kijk op mens & gedrag
 • een stevige basis voor selectie- en coachingsgesprekken
 • analyses van mens, team en organisatie

Met de Fitch Certificering kun je:

 • inzicht krijgen in iemands drijfveren
 • begrijpen hoe krachten met kwetsbaarheden samenhangen
 • de relatie met iemands omgeving leggen

Concreet bieden wij:

 • vierdaagse opleiding tot Fitch Consultant, een persoonlijke portal en online analyses voor uw kandidaten
 • openstellen van een netwerk van meer dan 180 Fitch Consultants
 • toegang tot intervisie- en masterclassbijeenkomsten
fitch methode certificering

Lees meer over de…

Verdiep je kennis met…

Hoe werkt de…

zwarte driehoek