DE WEVER


Kl
antprofiel

De Wever is een organisatie op het gebied van ouderenzorg in Tilburg. Naast het bieden van zorg, behandeling of diensten, leidt De Wever verpleegkundigen op zodat ze leren en werken kunnen combineren. Fitch ondersteunt De Wever bij de werving en selectie van nieuwe verpleegkundigen voor het BeroepsBegeleidende Leertraject. www.dewever.nl

 

Vraagstuk

De Wever kende een hoge uitval van leerlingen die de opleiding tot verpleegkundige volgden. De Wever heeft Fitch gevraagd om te helpen deze uitval te minderen. 

 

Oplossingsmethode 

Het stoppen met de opleiding tot verpleegkundige heeft in veel gevallen te maken met de persoonlijkheid van de verpleegkundige in spe. Fitch heeft daarom een onderzoek gestart naar de competenties van succesvolle verpleegkundigen versus niet succesvolle verpleegkundigen op de opleiding. Dit heeft geleid tot de identificering van een aantal competenties die samen bleken te hangen met succes op de werkvloer. Op basis hiervan is er een gewenst functieprofiel opgesteld waar nieuwe sollicitanten bij De Wever op getoetst worden. 

 

Resultaat

Met het onderzoek naar competenties heeft Fitch het werving en selectie proces van De Wever gefundeerd met inzichtelijke praktijkgegevens. Het aannemen van mensen gaat nu op een gerichtere en selectievere manier, waarbij de match op persoonskenmerken als uitgangspunt wordt genomen. 


de-wever.png technolution.png Effectory.png
Kinderpostzegels.png Cliniclowns.png longfonds.png
tsm-logo.png Ulenhof_logo.png logo_AevesBenefit-transparant.png
PON.png delta.png Spectrum.png
OK_olie_logo.png Freia.png IN.png
hampshire.png DAS.png vgz.png
politie.png Thebe.png maxgrip.png