Selecteur

Van schaap met vijf poten naar getalenteerde sollicitanten van vlees en bloed.

Sollicitanten aanmelden?

  • 1 functieprofiel opstellen
  • maximaal 4 sollicitanten per screening
  • individuele selectierapportages

Selecteer je talent

In de praktijk is gebleken dat 33% van de aangenomen werknemers een mismatch blijkt te zijn. Het is ook niet eenvoudig om de kwaliteiten van iemand die je niet kent goed in te schatten.

Het relatief korte sollicitatieproces is in wezen een momentopname. Een moment waarin de sollicitant zich vooral zal laten voorstaan op haar kwaliteiten. Een moment waarin de HR professional hardnekkig op zoek zal gaan naar schapen met vijf poten.

Fitch helpt je daarom eerst goed te bepalen wat de gewenste kwaliteiten zijn van de openstaande functie. Vervolgens helpen we bij het identificeren van de kwaliteiten van je sollicitanten. Met de Selecteur vindt Fitch het juiste schaap met vier poten. In een kort tijdsbestek schetst Fitch een scherp beeld van de krachten, kwetsbaarheden en kansen van iedere sollicitant. Met de Selecteur brengt Fitch zowel de vraag als het aanbod nauwkeurig in kaart en biedt daarmee de beste basis voor een match.

Ieder mens is anders. Ieder mens zal de ander als zijn gelijke benaderen. Juist daar ontstaat vaak wrijving. Andere mensen hebben andere motieven dan jij en deze realisatie legt een grondhouding voor samenwerking. Een ander brengt andere kwaliteiten, maar ook andere kwetsbaarheden mee. En juist dat maakt het vormen van een team zowel een uiterst uitdagend én waardevol proces.