fbpx

Selecteur

Van schaap met vijf poten naar getalenteerde sollicitanten van vlees en bloed. Het Fitch selectie-assessment helpt een goed functieprofiel opstellen en screent sollicitanten op krachten, kwetsbaarheden en groeipotentieel.

Sollicitanten aanmelden?

  • 1 functieprofiel opstellen
  • maximaal 4 sollicitanten per screening
  • individuele selectierapportages

Selecteer je talent

In de praktijk is gebleken dat 33% van de aangenomen werknemers een mismatch blijkt te zijn. Het is ook niet eenvoudig om de kwaliteiten van iemand die je niet kent goed in te schatten. Het Fitch selectie-assessment biedt uitkomst.

Een sollicitatiegesprek is een momentopname. Een moment waarin de sollicitant zich vooral zal laten voorstaan op haar kwaliteiten. Een moment waarin de HR professional hardnekkig op zoek zal gaan naar schapen met vijf poten.

De Fitch Selecteur is een selectie-assessment dat is gebaseerd op de Fitch Methode. Het is een online programma waarmee je onder andere een scherp functieprofiel kunt opstellen. Het dwingt je keuzes te maken tussen de gewenste kwaliteiten zodat er een consistent profiel ontstaat.

Vervolgens kun je met het Fitch selectie-assessment kwaliteiten van je sollicitanten identificeren.

Met de Selecteur vindt Fitch het juiste schaap met vier poten. In een kort tijdsbestek van een half uur schetst Fitch een scherp beeld van de krachten, kwetsbaarheden en het groeipotentieel van iedere sollicitant. Met de Selecteur brengt Fitch zowel de vraag (organisatie) als het aanbod (sollicitanten) nauwkeurig in kaart en biedt daarmee de basis voor een goede match.

#fitch = #perfectmatch

Geef selectiekeuzes een krachtige onderbouwing

Stap 1. Het functieprofiel opstellen

Hoe stel je een goed functieprofiel op? Hoe voorkom je dat je vraagt naar een schaap met vijf poten? Aan de hand van een korte digitale vragenlijst leggen we je een aantal stellingen voor waar je tussen moet kiezen. Na 32 keuzes ontstaat een gedegen Fitch profiel. Je kunt collega’s zoals HR-professionals en leidinggevende ook vragen de vragenlijst in te vullen. In onderling consensus bepaal je vervolgens de accenten van het functieprofiel.

Stap 2. De sollicitanten screenen

Elke sollicitant zet het beste beentje voor in het sollicitatiegesprek. Hoe voorkom je dat je verder kunt kijken dan de zorgvuldig geregisseerde presentatie? Het Fitch assessment bestaat uit twee korte online vragenlijsten die de kandidaat in een half uur kan doorlopen. Uit de resultaten van de Fitch kan van iedere sollicitant de kracht, kwetsbaarheid en ontwikkelpotentieel worden geschetst.

Stap 3. Matchen

Het functieprofiel kan worden afgezet tegen het Fitch profiel kan de kandidaat. Op basis van deze vergelijking kunnen de belangrijkste overeenkomsten en verschillen per kandidaat worden ontdekt. Er wordt een indicatie gegeven van de ontwikkelbaarheid per kandidaat op gewenste kwaliteiten. Alle kandidaten kunnen in een volgorde van ‘beste fitch’ worden geplaatst.

#fitch = #selecttalent

zwarte driehoek