fbpx

Trainingen

Ontwikkelen is blootleggen

Kan een mens zich ontwikkelen? Waarom zou een mens zich ontwikkelen? En wat bedoelen we dan precies met persoonlijke ontwikkeling en talentontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling beschrijft de zoektocht waarin we op zoek gaan naar de kern van wie we zijn, wat ons drijft, wat ons gelukkig maakt. Door het bewustzijn te vergroten van onze krachten en kwaliteiten, kunnen we uitdagingen zoeken die daarbij aansluiten. Bewust zijn van onze kwetsbaarheden leert ons alert te zijn tijdens moeilijke situaties. Persoonlijke ontwikkeling gaat over het vinden van de plek die bij jou past.

Fitch stimuleert talentontwikkeling binnen organisaties door vanuit het individu op zoek te gaan naar drijfveren en deze te verbinden met uitdagingen waar de organisatie voor staat.

persoonlijke ontwikkeling onder de loep

Persoonlijk leiderschap

Leiding kunnen geven aan een ander begint bij leiding kunnen geven aan jezelf. Weten waar je naar toe wilt, is daarbij een essentieel startpunt van leiderschap.

Persoonlijk leiderschap gaat om doelbepaling: wat zijn je doelen en hoe wil je deze bereiken? Om een doel te kunnen bepalen, moet je weten wat je in huis hebt.

In het Persoonlijk Leiderschap programma gaat het individu op zoek naar zijn eigen talenten en drijfveren. Met behulp van de Fitch Methode kan hij zelfinzicht generen, waarmee de eerste stap richting persoonlijk leiderschap is gezet.

Teamcoaching

‘Together Each one Achieves More’. Iedere organisatie bestaat uit één of meerdere teams. Echter, een team is geen simpele optelsom van individuele kenmerken. Goede ingrediënten maken nog geen goed recept.

Talentontwikkeling bij teams draait om het verbinden van de individuele krachten. Daarvoor is het niet alleen belangrijk dat de individuen zich bewust zijn van hun eigen krachten en kwetsbaarheden, maar ook de krachten en kwetsbaarheden van hun teamleden herkennen en erkennen.

Met het programma Teamcoaching starten we bij de individuele krachten en kwetsbaarheden. We kijken hoe individuen elkaar kunnen versterken, maar ook verzwakken. We zetten het DNA van het team af tegen het doel. We onderzoeken welke teamrollen goed zijn bezet en waar sommige teamrollen meer aandacht verdienen. We zoeken naar de ideale afstemming van taken en individuele krachten.

Persoonlijkheidsonderzoek logo Fitch voor team samenstellen

#fitchyourteam

logo fitch 3 delen rose

Strategische talentontwikkeling

Een talent verkrijgt pas zijn waarde als deze door zijn omgeving wordt gezien als waardevol.

Stel, je verkoopt paarden. Je medewerkers zijn getalenteerde paardenmenners, maar de auto is zojuist uitgevonden en je klanten stappen over van paarden op auto’s. Wat is het talent van je medewerkers dan nog waard?

Voor organisaties bouwen wij op maat gemaakte Talentprogramma’s waarin we de brug leggen tussen de talenten die organisaties in huis hebben en de uitdagingen waar het bedrijf mee te maken heeft. Zijn de huidige talenten voldoende om de uitdagingen van morgen aan te kunnen gaan?

Strategisch talentmanagement gaat om het afstemmen van je menselijk kapitaal op de uitdaging van vandaag én morgen. Het gaat over het zoeken hoe je de unieke kwaliteiten van een individu binnen de organisatie kan ontplooien. Talentmanagement kweekt een leercultuur, stimuleert leiderschapsontwikkeling en zorgt voor een duidelijke organisatie.

zwarte driehoek