Studiekeuze­training

Ontdek met je medescholieren welke studiekeuze bij je past. In de Fitch Studiekeuzetraining ontcijfer je de puzzelstukjes waarop jij je studiekeuze kunt baseren.

Bepaal je studiekeuze in 1 dag

  • Enthousiaste groep met maximaal 8 scholieren
  • 1-daagse training in Utrecht
  • Persoonlijke begeleiding twee psychologen
  • Kosten: € 245 incl. persoonlijkheidsonderzoek & interessetest

Wat wil jij later worden?

Wat is jouw droom? Wat wil jij later worden? Het antwoord op die vraag komt nu wel heel dichtbij nu jij een studie moet kiezen. De keus is aan jou …

Psycholoog, journalist of accountant. Nu je een studiekeuze gaat maken, sta je voor de eerste grote beslissing die invloed zal hebben op je latere beroep en carrière.

Grote keuzes in je leven vergen een goede voorbereiding. Je kunt je inlezen over alle beroepen die er zijn. Je kunt mensen om je heen interviewen die een beroep hebben dat je aanspreekt. Misschien mag je zelfs eens een ‘kijkje in de keuken’ nemen van waar het beroep plaatsvindt.

Goede en foute antwoorden bestaan er niet bij studiekeuze. Maar het is belangrijk dat de keuze bij jou past. Want het gaat over jouw leven.

De studie moet ook aansluiten bij de eigenschappen die jou kenmerken. Kun jij omschrijven wat jouw talenten zijn? Van welke dingen je energie krijgt?

We gaan je kruispunten in je eigen leven ontdekken. We kijken vanuit je eigen levensloop naar de dingen waar je nu gemotiveerd voor bent. In welke dingen op school blink je uit? Of schitter je misschien wel vooral in afwezigheid van school?

Van welke dingen krijg je energie? We duiken wat dieper en gaan op zoek naar je talenten en drijfveren. Tot slot kijken we van bovenaf: welke puzzel verschijnt nu je de puzzelstukjes hebt ontcijferd?

#ben jij een beslisser?

Kom tot een studiekeuze in één dag

Ter voorbereiding op de studiekeuzetraining wordt je gevraagd twee testen te doorlopen: de Fitch persoonlijkheidstest en de Interessetest. De dag zelf is opgebouwd uit drie onderdelen:

persoonlijke ontwikkeling onder de loep

Wat is je droom?

Waar droomde je van toen je vroeger klein was? Wat is van die droom overgebleven? Wat zeggen deze dromen over jou en hoe kun je ze plaatsen in het perspectief van je studiekeuze?

Wat heeft jou gevormd?

Welke ervaring hebben jou gevormd? Met de belangrijkste drie kruispunten in je leven ga je aan de slag. In gesprek met twee anderen ga je na welke ervaringen jou als mens hebben gevormd.

Welke studie past bij jou?

Wanneer we je dromen hebben geconcretiseerd en je bijzonderheden in kaart hebben gebracht, gaan we grasduinen in het studieaanbod. Welke sectoren kun je onderscheiden? Welke studies passen bij jou?

Oefeningen vinden plaats in twee- of drietallen. Klassikaal reflecteren we terug op wat we leren. Fitch psychologen Mana Bangma en Nicolas Pop begeleiden de gehele training.

Agenda 2019

De maanden waarin de studiekeuze moet worden bepaald zijn weer aangebroken. Onze kalender is daarop afgestemd. Er zijn vier momenten waarvoor je je kunt inschrijven voor de klassikale training in het atelier van Fitch.

  • woensdag 27 februari 2019 (voorjaarsvakantie)
  • woensdag 6 maart 2019
  • woensdag 30 maart 2019
  • woensdag 17 april 2019

We zijn gevestigd aan de Concordiastraat 68. Je kunt ons vinden op 10 minuten lopen van het Centraal Station, op 10 minuten fietsen vanaf de Neude in Utrecht.

Even niet genoeg animo om een heel klasje te vullen? Geen probleem! We helpen je graag verder in een individueel studiekeuzetraject. De kosten hiervan zijn hetzelfde. 

#of schuif jij keuzes liever voor je uit?

zwarte driehoek