Word wie je bent, juist nu

“In het begin van zijn jeugd weet iedereen wat zijn droom, zijn ‘legende’ is. Op die leeftijd is alles duidelijk, alles is mogelijk. En niemand is bang om te dromen van alles wat hij zou willen doen in zijn leven.

Maar met het verstrijken van de tijd steekt een geheimzinnige kracht de kop op, die probeert te bewijzen dat het onmogelijk is de eigen legende waar te maken”

P.C., 1988

Wie ben jij in tijden van corona?

Waar houd jíj je aan vast? Hoe houd jij je staande in dit onwerkelijk tijdperk? Je werk, je relatie, je huis. Alles staat onder druk.

Kun jij jezelf nog definiëren als je niet tot de 15% vitale beroepen behoort?

Mogelijk ben je al ontslagen, of word je simpelweg doorbetaald om thuis duimen te draaien. Eén ding is zeker; aan je functietitel kun je even geen eigenwaarde ontlenen.

Wat blijft er van je over als je hele dagen thuis je kinderen onder je hoede hebt? En kun je nog spreken van liefde, nu je partner je collega lijkt te zijn geworden?

Het virus heeft ieders leven beïnvloed. Maar bovenal heeft het virus de tijd stilgezet. Er bestaat alleen nog maar nu. Morgen kan er compleet anders uitzien.

Word wie je bent, aldus sprak Nietzsche

‘Word diegene die je in aanleg bent’, zag Nietzsche als de opdracht van ieder individu.

Een opdracht die je in deze crisistijd een belangrijk inzicht en houvast kan geven. Immers; als je weet dat je houvast niet in de buitenwereld ligt, dan moet je op zoek naar de houvast in jezelf.

‘Worden wie je bent' zag Nietzsche als een proces van ‘zijn wie je was voor al je mogelijkheden'. Laten we dat eens toepassen op jou: wie was jij, voordat je je begon te wapenen met ambities, titels op je cv, LinkedIn-skills en druk, druk, druk?

Word wie je bent, zegt Fitch

Wij helpen je om juist nu op zoek te gaan naar jezelf, om de houvast te vinden die ervoor zal zorgen dat je beter uit deze crisis komt, dan je erin bent gegaan. Of zoals Nietzsche het zei:

‘de mens is de kunstenaar die zijn eigen leven en zichzelf schept.’

Kies je voor het leven dat anderen voor je hebben bedacht. Of leef jij je eigen leven? ‘Wie niet vormt, wordt gevormd…'

Start vandaag je eigen Fitch

Start met het opmaken van je eigen balans:

  1. Zie jij de quarantaine als een tijd van verveling of van duimendraaien?
  2. Is deze quarantaine een tijd van overleven die je zonder schade probeert door te komen?
  3. Of pak jij de quarantaine vast om je leven eens stevig onder de loep te nemen en zonodig (radicaal) om te gooien.
Start de vragenlijst

Ga terug naar je eigen legende. Met Fitch.

Begin vandaag: schrijf je in voor onze blog!

De officiele Fitch blogs laten je de wereld zien door een Fitch-bril. Nicolas neemt je maandelijks mee op psychologische ontdekkingsreis! Schrijf je in voor onze blog!

Gerelateerde inspiratie

#blogging

Laten we kennis maken!

Mooi, je wilt aan de slag. Daarmee zet je een belangrijke eerste stap! Kom in contact met Femmie! Ze bezit heel veel antwoorden en kan je veel vertellen over wat we voor je kunnen betekenen.

Femmie Jansen

Fitch Psycholoog