Femmie Jansen

Psycholoog & Psychodrama TherapeutCoachstijl:

empatisch

doortastend

betrokken

onderzoekend

ervaringsgericht

Hoi! Ik ben Femmie en ik werk als psycholoog & psychodrama therapeut bij Fitch. Maar waar sta ik zelf in mijn ontwikkeling? En wat doe ik precies bij Fitch? Je leest het hier!

Fitch = Fit x Match

Werken bij Fitch staat voor mij voor kritisch blijven kijken naar wie je bent, wat je wilt en blijven zoeken naar wat écht bij past. Direct toen ik binnenkwam lopen werd ik hier al mee geconfronteerd. Want wat wilde ík eigenlijk gaan betekenen voor Fitch? Ik werd uitgedaagd mijn eigen Fitch vorm te geven!

Ik startte met sales, was dat iets voor mij? Ik ontdekte dat als ik mensen al enigszins ken, ik gemakkelijk de telefoon oppakte, maar koude acquisitie.. nee, dat was toch echt niks voor mij. IT dan? Even jezelf helemaal verliezen in alle 0’en en 1’en, dat vond ik heerlijk! Maar als je mijn Fitch profiel bekijkt, snap je wel dat ik daarin op termijn het menselijke contact mistte. Het duurde dan ook niet lang voordat mijn allergrootste drijfveer boven kwam drijven. Cut the crap, ik wil gewoon mensen helpen!

Werk dat bij je past

Dit doe ik bij Fitch door mensen 1-op-1 met hun persoonlijke thema’s te helpen in de Fitch Coaching. Ook begeleid ik de Psychodramagroep en de Remove the Obstacle training waarin je met soortgenoten aan de slag kunt. Oja, tot slot ben ik het aanspreekpunt voor iedereen die met ons in contact wil komen (vandaar dat je mijn hoofd ook zo vaak op deze site tegenkomt…)

Naar de psycholoog zoals je naar de tandarts gaat

“Ik zit niet zo lekker in mijn vel”, “ik heb last van een winterdepressie” of “misschien moet ik mijn zorgen maar wegdrinken”, ik hoor het steeds vaker om me heen. Ik geloof dat mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid. Maar waarom gaan we allemaal wel halfjaarlijks naar de tandarts of fysiotherapeut, maar hangt er rond de psycholoog nog steeds een stigma?

Als Fitch Psycholoog hoop ik mensen te kunnen inspireren om te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid. Niet zomaar genoegen nemen met een “oké-leven”, maar je twijfels, problemen of onzekerheden onder de loep durven leggen. Met een rotte kies blijf je toch ook niet jaren rondlopen?

Welke dromen heb ik nog voor mijzelf en fitch?

Ambitieus, zo had ik mij mijzelf vroeger nooit omschreven. Maar nu ik doe wat écht bij mij past, beginnen er toch flink wat ideeën te stromen. Dus dromen, dat doe ik zeker!

Zo wil ik steeds nóg beter worden in mijn vak. Imiddels ben ik opgeleid tot Psychodrama therapeut, waarmee we psychische belemmeringen onderzoeken door dramatechnieken toe te passen. Een prachtig techniek om al doende en ervarende tot inzicht én transformatie te komen. En wat dus verder gaat dan enkel denken en praten over. Maar ik kijk ook alweer vooruit en wil ik mij de komende tijd gaan richten op het lichaamsgericht werken. Waarmee ik het lichaam nog sterker kan gaan betrekken in mijn sessies.

Mijn andere droom is dat ik op den duur zowel mijn hoofd als mijn handen wil gaan inzetten om anderen te helpen. Een Fitch Koffiebar waar ik jouw koffie en broodjes bereid, maar waar je ook terecht kan voor een goed gesprek. Ik zie het al helemaal voor me, jij ook?

In de tussentijd blijf ik in ieder geval lekker oefenen met het zetten van koffietjes. Dus ben je benieuwd geworden naar mij of wat wij voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen? Kom een keer koffie drinken in het Fitch Atelier!

Je kunt me bereiken door te bellen naar 088 - 556 1490 of stuur een mailtje naar [email protected]. Tot snel!


Wat anderen over mij zeggen..

#fitchyourtalent

Laten we kennis maken!

Mooi, je wilt aan de slag. Daarmee zet je een belangrijke eerste stap! Kom in contact met Femmie! Ze bezit heel veel antwoorden en kan je veel vertellen over wat we voor je kunnen betekenen.

Femmie Jansen

Fitch Psycholoog