PSYCHODRAMA GROEP

Ben je klaar met enkel denken en 'praten over'? Wil jij actief aan de slag met wat je dwars zit? Schrijf je in voor Fitch's Psychodramagroep!

Fitch opent magisch theater!

"Ik wéét wel hoe ik in elkaar steek, maar veranderen lúkt me niet"

Jarenlang kent de psychologenruimte vooral een pratend karakter. Terwijl we gevormd worden door alle ervaringen die we opdoen. Waarom spelen we deze ervaringen niet uit? In plaats van er enkel 'over te praten'?

Met psychodrama integreren wij bij Fitch een nieuwe benadering om jouw ontwikkeling actief vorm te geven. Juist om voorbij het cognitieve denken te komen, gaan we ervaringsgericht met je aan de slag. Daarbij gebruiken we dramatechnieken om een laag dieper te kunnen komen.

'Insight is in the action'. Door te vallen en op te staan leer je lopen. Door te praten over wat je gevormd heeft, kun je je huidig gedrag verklaren. Maar dat helpt je nog niet je gedrag te veranderen. Door te experimenten met nieuw gedrag en gevoelslagen kun je starre patronen daadwerkelijk doorbreken.

Binnen psychodrama kun je conflicten met de personen in je omgeving uitspelen. Je kunt de verschillende kruispunten onderzoeken waar je bent aanbeland. De karakters die je vroeger hebben gevormd neerzetten. Zo kun je ervaren wat voor invloed zij op jou hebben gehad. De mogelijkheden van psychodrama zijn eindeloos, zo lang ze maar aansluiten bij jouw vraag.

Wat is psychodrama?

Psychodrama behoort tot de beste en meest effectieve manier van leren en is toepasbaar op het brede terrein van mens en haar ontwikkeling. De kern van psychodrama ligt in het uitbeelden en uitspelen van gebeurtenissen, herinneringen, fantasieën en dromen. Al doende en ervarende kom je in een psychodrama tot inzicht én transformatie.

Hoe ziet de training eruit?

Deze psychodramatraining bestaat uit 6 avonden van +/- 2,5 uur. Elke avond heeft een vaste vorm. We beginnen met gezamelijk opwarmoefeningen, waarbij je inzoomt op jouw eigen thema. Vervolgens wordt er een psychodrama gespeeld waarbij één groepslid centraal staan, de andere groepsleden helpen hem/haar door rollen te vertolken. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijke individuele reflectie.

Waarom een groep?

Een groep klinkt op papier voor velen eng. Maar de ervaring leert dat elke deelnemer van een groepstraject juist de groep als het meest waardevol ervaart. Het is de herkenning van anderen die je het gevoel geeft dat je niet de enige bent. Het is de verbinding die je kunt ervaren wanneer je anderen deelgenoot maakt van jouw binnenwereld.

NB. Laat je niet afschrikken door 'uitspelen' en 'drama'. Omdat we realistische situaties uitspelen, hoef je geen optreden te geven of enige vorm van theatertalent te hebben. We zijn tot veel meer gedrag in staat dan we ons bewust zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat we als groep zo goed mogelijk de belevingswereld van het groepslid neer te zetten.

Fitch Psychodramatraining

  • 6 keer; 1 keer per twee weken
  • 6 deelnemers
  • woensdagochtend 09.30 - 12.00 uur
  • o.l.v. psychodramatherapeuten Nicolas & Femmie
  • start eerstvolgende groep: februari 2023
  • prijs: €662

Ik wil graag kennismaken!

#insight-is-in-the-action

Ik heb interesse!

Ben je nieuwsgierig en is je interesse aangewakkerd?

Op woensdag 15 februari (19.30 - 22.00 uur) organiseren we een avond waarin je kennis kunt maken met psychodramatechnieken. Ervaar zelf hoe het is om ervarings- en lichaamsgericht te werken.

Of laat hiernaast je gegevens achter en maak vrijblijvend kennis met Femmie. Zij kent alle ins-en outs van de psychodramatraining en vertelt je graag meer.

Heb je nu al een vraag? Zoek contact via 088 - 556 1490 of mail naar [email protected]