Teamcoaching

Synergie (Grieks: synergia, samenwerking) is een begrip dat een proces beschrijft waarbij het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen.

Van goede ingrediënten naar een goed recept

  • ééndaagse of meerdaagse training
  • onder persoonlijke begeleiding van psycholoog Nicolas Pop
  • herkenning én erkenning individuele kwaliteiten én kwetsbaarheden
  • onderscheidende waarde individu in kaart
  • bewustwording teamkracht en blinde vlekken
Ik wil met mijn team aan de slag!

Iedere organisatie is een team op zich

Ook voor organisaties geldt daarom de vraag; hoe kunnen we ervoor zorgen dat we het ideale team hebben om de beste prestaties te behalen? Teamcoaching is een effectief middel om de teamprestatie te verbeteren.

Een succesvol team vormen van verschillende persoonlijkheden is een uitdagend proces. De garantie van goede ingrediënten maken namelijk nog geen goed recept. Door de samenwerking met anderen aan te gaan kunnen we onze ambities vergroten. De vraag is alleen; met wie kan ik het beste de samenwerking aangaan? Hoe kunnen we de samenwerking verbeteren indien deze niet lekker loopt? In een tijd dat we steeds meer uitgaan van zelfsturende teams is het belangrijk dat we de verschillende persoonlijkheden in ogenschouw nemen.

De Fitch Teambouwer biedt een pragmatische en objectieve basis om een team samen te stellen, rekening houdend met de kwaliteiten en allergieën van alle teamleden. In de aaneensluitende teamtraining van één dag gaan we aan de slag met verschillende karakters, door expres de synergieën en botsingen op te zoeken. Ook beoordelen we het team alsof het één individu betreft: waar ligt haar kracht? Waar is ze kwetsbaar? Waar ligt haar potentie?

#1+1+1=fitch

Verbeter de samenwerking met anderen

Ieder mens is anders. Ieder mens zal de ander als zijn gelijke benaderen. Juist daar ontstaat vaak wrijving. Ieder individu kijkt door zijn of haar eigen bril. Wat zie jij door jouw bril? Wat ziet de ander? Een ander brengt andere kwaliteiten, maar ook andere kwetsbaarheden mee. En juist dat maakt het vormen van een team zowel een uiterst uitdagend én waardevol proces.

Wat levert dit op?

VERDIEPENDE KENNISMAKING

Verbinding ontstaat door persoonlijke ontboezeming. Wanneer je je durft te openen naar anderen, ontstaat er meer begrip. Onderlinge verbondenheid tussen teamleden zorgt ervoor dat je elkaar gemakkelijker opzoekt. Ook is het het laagje bescherming dat je nodig hebt wanneer je als team onder druk staan. Hoe zorg je dat je elkaar niet verliest?

BEWUSTZIJN VAN ELKAARS KWALITEITEN

Bewustzijn van je eigen kwaliteit is essentieel zodat je weet welke taken bij je passen. In teamverband is het daarnaast ook van essentieel belang dat je bewust bent van de kwaliteiten van de ander. Wat je niet kunt, daar kun je je door de ander laten versterken. Met de waarde die jij in praktijk brengt kun je de ander en het team weer versterken. Herkenning én erkenning van elkaars kwaliteiten is dus erg belangrijk om een sterk team te kunnen vormen.

INZICHT IN WAT AANWEZIG EN NIET AANWEZIG IS

De optelsom van de individuele kwaliteiten zorgt voor een teamprofiel. Welke kwaliteiten zijn in het team goed vertegenwoordigd? Waar is het team kwetsbaar? Welke kwaliteiten worden slechts door een minderheid gedragen? Wie brengt welke onderscheidende waarde mee naar het team?

Are you a John or a Paul?

Fitch Teamcoaching op een rij:

  • doel: verdiepende kennismaking
  • maximaal: acht personen
  • materiaal: persoonlijke Fitch
  • resultaat: individuele én teamrapportage
  • match: teamanalyse in kaart

Ik wil met mijn team aan de slag!

 

#are you a John or a Paul?

Ik wil met mijn team aan de slag!

s

Ik plan graag een kennismaking in met Nicolas!

Vul hieronder je gegevens en je specifieke teamvraag in en Nicolas neemt zo snel mogelijk contact met je op! Natuurlijk kun je ook zelf proactief handelen en Nicolas bellen op 088 556 1490!