360 graden feedbackonderzoek

Wat kun je leren over jezelf door de ogen van anderen? De Fitchfeed is een 360° feedbackonderzoek waarmee je online concrete informatie over jezelf kunt verzamelen om je effectiviteit te vergroten!

Leer van de mensen om je heen

  • 360° feedbackonderzoek
  • 4-12 mensen
  • vergroot je zelfinzicht met inzicht van je omgeving
  • persoonlijk Fitch platform
  • kosten: € 360 voor het complete assessment
Ik wil een 360-feedbackonderzoek!

Hoe zien anderen jou?

Wat kun je leren van je collega’s? Hoe ervaren ze jou in praktijk? Een 360° feedbackonderzoek helpt je niet alleen complimenten, maar ook waardevolle tips verzamelen. Wat moet je vooral blijven doen? Waar kun je bijsturen?

Effectief functioneren valt of staat met het krijgen van goede feedback. Feedback geeft ons namelijk veel informatie over hoe we ons handelen kunnen verbeteren. Een compliment kan ons stimuleren datgene te doen wat we deden. Kritische geluiden kunnen maken dat we ons handelen aanpassen.

Het geven van constructieve feedback is echter een kunst op zich. We willen mensen niet kwetsen of zijn bang voor de reactie van de ander. Het ontvangen van feedback vinden we daarnaast allemaal moeilijk. We zien een kritische kanttekening al snel als een persoonlijke aanval.

De Fitchfeed is gebaseerd op de Fitch Methode en is een professioneel instrument om objectief feedback te verzamelen en te rangschikken. Je nodigt mensen in je directe omgeving uit voor een korte vragenlijst. Alle informatie wordt overzichtelijk en snel gerangschikt tot één rapportage. Daarin kun je je zelfbeeld plaatsen in het perspectief van hoe anderen je zien.

Je ontvangt complimenten van je omgeving, je wordt gekend in je talenten. Maar je omgeving schetst ook je uitdagingen en geeft je concrete tips die je direct in de praktijk kan toepassen. Concreet, praktisch en direct toepasbaar.

De Fitchfeed geeft je feed om je fitch te verbeteren.

#feedyourfitch

Leer van de mensen om je heen!

Versterk je functioneringsgesprekken met concrete informatie

Het functioneringsgesprek van goede feed voorzien? Het jaarlijkse functioneringsgesprek is een achterhaalde methode van het traditionele management. Vaak staat de leidinggevende mijlenver weg van de praktijkvloer. Hoe kan deze persoon die je niet eens goed kent jou van een goede beoordeling voorzien? En wat levert feedback op over een project dat een half jaar geleden is afgerond? In de snelle en dynamische werkomgeving van vandaag werk je steeds vaker met wisselende collega’s aan korte projecten.

Maak feedback projectgericht en inhoudelijk

Daarmee vereist het functioneringsgesprek ook een andere structuur en aanpak. Ieder afgerond project verdient een eigen feedbackronde. Niet alleen met je leidinggevende, maar ook met je collega’s van het zelfsturende team. Deze is inhoudelijk en gericht op verbeterpunten en in een bedrijfscultuur waar je gewend bent van elkaar te leren, elkaar te complimenteren en aan te spreken

Verrijk je zelfinzicht met inzicht van anderen:

  • doel: inzicht in onbewust talent én blinde vlekken
  • methode: korte online vragenlijsten, die snel zijn in te vullen
  • 360: inzicht van je baas, collega's én mensen in je privécirkel
  • resultaat: uitgebreide feedbackrapportage met persoonlijke tips van je omgeving

Ik wil een 360-feedbackonderzoek!

Ik wil een 360-feedbackonderzoek!

Ik vraag graag direct een Fitch 360-feedbackonderzoek aan!

Vul hieronder je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op! Natuurlijk kun je ook zelf proactief handelen en ons bellen op 088 556 1490!

#feedforward