FITCH

Wat is de Fitch Methode?

Het in kaart brengen, ontwikkelen en matchen van talent

De mens is een beeldhouwwerk

Michelangelo zei: “Beeldhouwen is de kunst om al overbodige materiaal weg te halen”.

Je kunt hetzelfde zeggen over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling. Jouw talenten, kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden zitten al in jou, net als het beeld dat zit gevangen in de steen. De beeldhouwer haalt slechts al het overbodige materiaal weg tot het beeld overblijft. En precies dat is wat wij doen in onze rol als Fitch Psycholoog. Wij noemen dat de Fitch Methode.

Wie ben jij zonder al je wikkels? In onze methode brengen we jouw krachten en kwetsbaarheden in kaart. We ontwikkelen kwaliteiten die je bij je draagt maar niet benut. We laten je ontdekken waar het talent van jou het beste uit de verf komt. In onze vocabulaire noemen dat fitchen. Fitch staat namelijk voor “fit” en “match”. Op welke plek kom jij het beste tot je recht?

Het in kaart brengen van je talenten doen we met het Fitch Assessment. Dit is een psychologisch onderzoek waaruit we een scherp profiel van je kwaliteiten, drijfveren en ontwikkelmogelijkheden kunnen schetsen. Het is gebaseerd op het Fitch Model waarmee we het gedrag van mensen en teams in kaart kunnen brengen. In het Fitch Traject ga je verder aan de slag met het ontwikkelen van je verborgen talent en verbreed je jouw zelfkennis.

to #fitch

De mens in kaart met de Fitch Model

Het Fitch Model behoort tot het gereedschap van de Fitch Psycholoog. Het Fitch Model is een persoonlijkheidsmodel waarmee we unieke kwaliteiten en kwetsbaarheden van mensen in kaart kunnen brengen.

Het Fitch Model is in 1980 in samenwerking met de Universiteit Utrecht tot stand gekomen. Het individu wordt op drie niveaus in kaart gebracht:

  1. Welke eigenschappen laat iemand zien? | Gedrag
  2. Waar krijgt iemand energie van? | Waarden
  3. Welke competentie wordt in het werk gevraagd? | Competentie

Het model rapporteert geen stereotypen zoals de gemiddelde kleurkaart. Het geeft een nauwkeurige schets van de dynamiek van de persoonlijkheid van het individu.

Het model wordt veelvuldig ingezet als matchingstool bij selectiegesprekken. Past het gedrag dat iemand vertoont bij wat de functie vraagt? Ook wordt het model veel gebruikt als ontwikkeltool bij persoonlijke ontwikkeling: laat iemand gedrag zien waar die persoon zelf energie van krijgt?

De resultaten van het Fitch Model kunnen alleen worden toegelicht en besproken door iemand met een geldige Fitch Certificering. Fitch organiseert halfjaarlijks Fitch-certificeringstrajecten voor professionals die met het Fitch Model willen werken. Dit certificeringstraject bestaat uit 8 dagdelen, en is verdeeld over 4 dagen.

Certificeer je nu in Fitch

De Fitch Methode op een rij:

  • type: persoonlijkheidsmodel
  • filosofie: holistische blik mens
  • nuance: 32 persoonsdimensies
  • groei: ontwikkelingsgericht
  • match: matchen tegen functie(rollen)

Neem een voorproefje

#or not to fitch

De Fitch Methode in één minuut!

Wat kan deze methode voor mijn organisatie betekenen?

Ik ben benieuwd wat de Fitch Methode voor mijn organisatie kan betekenen! Ik plan dan graag een kennismaking in met één van de enthousiaste Fitch Psychologen!

Vul in het formulier je gegevens in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Natuurlijk kun je ook zelf proactief handelen en Femmie bellen via 088 556 1490!