Nicolas Pop

Fitch Psycholoog & Oprichter


Coachstijl:

scherp

confronterend

direct

onderzoekend

verhelderend

Ben ik geworden wie ik ben?

Tien jaar geleden was ik een liftende reiziger en psycholoog-in-opleiding. Onwetend over mijn toekomst liftte ik in mijn vrije tijd van mijn studiejaren de wereld door. Op zoek naar vergezichten, of misschien simpelweg gewoon op zoek naar zelfinzicht. Per toeval stapte ik in bij de investeerder van mijn latere bedrijf. Hij gaf me één les mee die ik nooit zou vergeten:

‘denk niet in bestaande structuren, maar creëer je eigen werkelijkheid’.

Modelleren en boetseren

Drie jaar later richtte ik Fitch op. Van mijn persoonlijk vraagstuk maakte ik een zakelijke propositie: mensen helpen inzicht te krijgen in wie ze zijn en wat ze drijft. Met kapitaal van de investeerder had ik een persoonlijkheidsmodel aangekocht. Samen met getalenteerde kunstenaars, hoogbegaafde IT-ers en door de wol geverfde wetenschappers bouwde ik het model uit tot een professioneel instrument.

Hoewel ik met het Fitch Model ondertussen talenten van anderen in kaart bracht, was ik zelf nog steeds zoekende of dit het juiste pad voor mij was. Ik realiseerde me steeds beter dat het creëren van je eigen werkelijkheid de moeilijkste opdracht is die er bestaat. Immers, je bezit geen andere referentie dan jezelf om te beoordelen of jij op het goede pad zit.

Ontwikkelen is brokken maken

Ik startte met het schrijven van blogs. Ik koos universele thema’s uit die mijn eigen thema’s raakte: hoe word ik gelukkig? Hoe bouw je een werkplek die je energie geeft? Hoe kan ik mij persoonlijk ontwikkelen? Door erover te schrijven, dwong ik mezelf na te denken en te reflecteren over deze belangrijke vraagstukken.

En zo is de ontwikkeling van Fitch altijd parallel gelopen aan mijn eigen ontwikkeling. Op het moment dat mijn neiging naar onafhankelijkheid mijn relatie kostte, nam ik collega’s aan. Ik ging minder werken om naast Fitch aan de kunstacademie te kunnen studeren. Ik ontdekte daar het verband tussen beeldhouwen en persoonlijke ontwikkeling: door steeds een laagje verder af te pellen kom je dichter tot de essentie.

Psycholoog voor persoonlijke ontwikkeling

Uit die filosofie is vervolgens het Fitch Traject ontstaan: inspirerende en confronterende coaching waarin je aan de slag met jouw persoonlijke thema. .

90.000 mensen staan er op dit moment op de wachtlijst van de geestelijke gezondheidszorg. Burnout is beroepsziekte nummer 1 geworden. De behoefte naar een grotere verbinding met het zelf en de anderen is nog nooit zo groot geweest. Met Fitch ben ik een huis van inspiratie aan het bouwen waar mensen kunnen ontdekken én worden wie ze zijn.

Van reiziger naar gids

Zo neemt mijn ontdekkingsreis die ik ooit startte steeds concretere vormen aan: mensen helpen hun kwaliteiten en kwetsbaarheden te ontdekken, ontwikkelen en materialiseren. En daarmee ben ik geworden wie ik nu ben: psycholoog voor mensen die zoekende zijn of meer uit het talent willen halen.

En nu jij: waarom zoek jij? Wil je graag linken of werkelijk kennismaken? Je bent altijd welkom in ons Fitch Atelier voor een kop koffie!

Nicolas Pop
10 maart 2020, Utrecht

Wat anderen over mij zeggen..

#fitchyourtalent

Laten we kennis maken!

Mooi, je wilt aan de slag. Daarmee zet je een belangrijke eerste stap! Kom in contact met Femmie! Ze bezit heel veel antwoorden en kan je veel vertellen over wat we voor je kunnen betekenen.

Femmie Jansen

Fitch Psycholoog